Zažijte si sněžné radovánky v Katschberg-Rennwegu

Foto: © Tourismusbüro Katschberg, www.katschi.at

1 234

Na hranicích mezi Korutany a Salcburskem leží lyžařský areál, v němž se dá lyžovat přímo od dveří hotelu.
Pro rodiny s dětmi je Katschber-Rennweg skutečným lyžařským rájem.

Reklamy

A není to daleko od České republiky! Ujedete necelých 500 km a jste v údolí Lungau, v lyžařské destinaci Katschberg-Rennweg. Cesta od Lince ubíhá velice rychle. My jsme jeli po dálnici A10 do Salzburku a pokračovali přes taurenský tunel (pozor je zpoplatněný) dál do údolí Lungau .

Katschberg nabízí 70 km sjezdovek

Lyžařský areál Katschberg je vlastně lyžařskou vesničkou, kde se dá lyžovat od domovních dveří, což nebývá v Rakousku vždy obvyklé. Dva lyžařské areály – Tschaneck a Aineck jsou vzájemně propojené mostem pro lyžaře, který lze přejet na lyžích nebo lze použít lyžařský dopravník. Celkem je tady 70 km sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Od nadmořské výšky 1640 do 2 220 m n. m. je sníh vždy zaručen. I v chudé zimě na přírodní sníh, bývají skoro všechny sjezdovky v prosinci otevřené a pokryté technickým sněhem.

Reklamy

100% zdejších sjezdovek je vybaveno moderním zasněžovacím zařízením. 16 lanovek a vleků má hodinovou kapacitu 27 500 osob. Hned po ránu se mohou pokročilejší lyžaři vydat ve Tchanecku na dlouhou červenou nebo černou sjezdovku. Pravým potěšením je však 6 kilometrů dlouhá červená sjezdovka A1 do údolí Lungau z vrcholu protějšího Ainecku.

Ti nejlepší mohou zvolit černou sjezdovku Direttisimu z vrcholu Ainecku, která má místy až 100% klesání a blíží se svými parametry pověstné závodní sjezdovce v Kitzbühlu.

Rodinný areál

Katschberg není ovšem jen pro zdatné lyžaře, je to především prázdninová vesnička pro rodiny s dětmi. Katschi’s Kinderwelt je obrovská plocha pro děti s minivlekem a kreslenými postavičkami, ale najdete tady také množství méně obtížných sjezdovek pro větší děti.

Máte raději běžky? Není problém!

Kromě sjezdování a snowboardingu je stále více populární i běh na lyžích. Značená stopa vede od Katschbergu až do údolí Pölltal. Výšková běžecká trasa začíná přímo na parkovišti na Katschberghöhe. Dalších minimálně 100 km upravovaných stop jak pro klasické lyžování, tak pro bruslení, je v sousedním údolí Lungau.

Vyjížďky na koních

A pokud patříte mezi nelyžaře, tak se zde určitě nudit nebudete. My jsme vyzkoušeli vyjížďku s koňmi, ne sice na saních, ale na saních s koly, neboť nebyl sníh. Chata Pritzhütte je vzdálená od Katschbergu asi hodinu jízdy a je velice útulná a přívětivá. Podává se alpské pohoštění, ale můžete si objednat i fondue, grilované maso nebo jen tak svařené víno. Za pěkného počasí a dobrého sněhu je chata dostupná také na koních. Cena za vyjížďku na saních je 22 Eur na osobu. Kdo chce ušetřit může se k chatě vydat na sněžnicích.

Ubytování

Kdo hledá ubytování setká se na Katschbergu se jménem Hinteregger. Manželé Isolde a Wolfgang mohou směle tvrdit, že se třemi hotely a lyžařskými chatami, je jejich jméno synonymem pro zimní dovolenou. Všechny tři hotely jsou v blízkosti sjezdovek. Hotely  Hinteregger, Lärchenhof a Katschberghof se vyznačují typickou rakouskou pohostinností, skvělým pohodlím a kvalitní gastronomií. Auto tady nebudete potřebovat. Vše je skutečně, co by kamenem dohodil.

Heslem rodinného hotelu Hinteregger je „šťastné děti, odpočinutí pro rodiče“. Hotel naplní očekávání i těch nejnáročnějších. Je přímo na sjezdovce, tak se lze kdykoliv s dětmi vrátit do hotelu, dát dětem najíst nebo je dát spát a opět se na svah vrátit. Hotel je vybaven šesti dětskými hernami, dětským kinem a také 1500 m2 wellness areálem i s bazény pro děti. I druhé dva hotely mají rozsáhlý wellness areál a vynikající gastronomií.

Kromě hotelů provozují manželé ještě výbornou horskou chatu Ainkehr, kterou vyhledávají milovníci steaků. Chata je umístěna přímo u dolní stanice lanovky na Aineck. Druhou velkou chatu provozují na opačné straně, pod sjezdovkami na Tchanecku. Jmenuje se Stamperl a kromě výborných místních jídel nabízí i domácí pivo.

Pokud si objednáte ubytování v některém ze tří hotelů minimálně na tři dny, dostanete bonuscard, se kterou máte slevu na skipas, lyžařskou školu a další.

Lyžování na Katschbergu nás příjemně překvapilo. Areál není tak exponovaný jako sousední Obertauern, sedmdesát kilometrů sjezdovek stačí a sympatická je jak vzdálenost z Čech, tak také možnost lyžování přímo od dveří.


Jak se tam dostanete:

Praha – České Budějovice – Linz – Salzburg (A 10) – na sjezd St. Michael, a dále 8 km do Katschberg nebo projet Taurentunel a na sjezdu Rennweg pokračovat 8 km do Katschbergu


Může se hodit:

www.katschi.at
www.katschicam.at

Familie-Erlebnishotel Hinteregger
www.familienhotel-hinteregger.at

Hotel Lärchenhof
www.laerchenhof-katschberg.at

Hotel Katschberghof
www.katschberghof.at

 

A za kolik si zde zalyžujete?

Cena skipasu na 1 den
45.50 € dospělý
23 € dítě do 6ti let
38 € junior
42 € senior

Vícedenní skipass platí pro Katschberg-Aineck a 34 areálů v Korutanech (cena v hlavní sezoně na 3 dny)
136 € dospělý
68 € dítě
109 € junior/senior

Kompletní ceník najdete zde. Skipasy můžete objednat on-line.

Zarezervujte si výhodné ubytování…

Mohlo by se vám také líbit