5 míst v Číně, která stojí za vidění

foto: Instagram a archiv

Zhangye Danxia - 5 míst v Číně, která stojí za vidění
4 665

Čína je opravdu velká země, která je známa především svými historickými památkami – Velkou čínskou zdí, Zakázaným městem či Terakotovou armádou.

Reklamy

Nicméně Čína nabízí turistům a návštěvníkům i mnoho dalších zajímavých a neskutečných míst, zejména přírodních divů a lokalit, která stojí za to navštívit. Pojďme se tedy podívat na 5 míst v Číně, která si musíte dát do svého itineráře.

1) Duhové hory

Unikátní geopark Zhangye Danxia ukrývá překrásné formace hor a skal, které již do dálky hrají všemi barvami. Velmi podobné duhové hory můžeme najít např. na druhé straně planety Země, v Peru, o kterých jsme také již psali na našem webu.

Reklamy

Lokace: Sunan Yugur Autonomous County, Zhangye, Gansu, Čína

Zhangye Danxia
Zhangye Danxia – foto: instasgram.com/morfo.garage

 

2) Zhangjiajie National forest

Jestli jste milovníky filmu Avatar a také vás v něm zaujala překrásná krajina, která zde hrála bezesporu jednu z hlavních rolí, pak nesmíte vynechat návštěvu tohoto Národního parku. Zhangjiajie byl totiž předlohou tvůrcům filmu a kromě úžasných výhledů si zde můžete vyzkoušet i prosklenou stezku ve výšce 1400 metrů na úpatí hory Tchien-men. Mimochodem se jedná o nejdelší a zároveň zatím nejvýše položený skleněný most na světě. A ještě jednu zajímavost zde najdete – i nejvyšší venkovní výtah na světě!

Lokace: Wulingyuan District, Zhangjiajie, Hunan, Čína

Zhangjiajie - 5 míst v Číně, která stojí za vidění
Národní park Zhangjiajie

3) Huangshan

Když už jsme u těch hor a skalních masivů nesmíme zapomenout na tzv. Žluté hory, které jsou jednou z nejvyhledávanějších přírodních míst v Číně. Zřejmě za to mohou tisícileté borovice, které rostou na těchto skalních útvarech a jež byly kdysi předlohou k inspiracím mnoha čínským umělcům, zejména z řad malířů a básníků. Bohužel se díky tomu, ale toto místo stalo doslova továrnou na turismus.

Lokace: Huangshan District, Chuang-šan, Čína

Huangshan - 5 míst v Číně, která stojí za vidění
Žluté hory, jsou jedním z nejvyhledávanějších přírodních míst

4) Velká čínská zeď

V roce 2007 byla Velká čínská zeď označena za jeden z novodobých sedmi divů světa a patří bezesporu k tomu nejzajímavějšímu, co můžete v Číně vidět. Jak už to tak ale bývá, i toto místo je více než hodně zahuštěno turisty nejen z Číny, ale i celého světa. Nejbližším místem např. z Pekingu je Badaling, takže právě zde bývá opravdu hodně rušno. Proto, pokud si chcete místo alespoň trochu vychutnat a udělat pár fotek bez velkých davů turistů, vyhledejte úseky, které nejsou tak profláknuté. Alternativou může být např. Huanghuacheng, kde se zeď nachází u jezera a fotky zde uděláte opravdu parádní.

Lokace: Huairou District, Beijing, Huanghuacheng Great Wall, Čína

5) Chuang-lung

Tyrkysově modrá jezírka, do kterých by člověk nejraději hned skočil a kochal se okolní krajinou. Tohle místo svojí podobou připomíná tak trochu toskánské přírodní lázně Saturnia, které mají velmi podobné kaskádovité členění jezírek. Čínská oblast Chuang-lou však nabízí kromě těchto jezírek s horkými prameny i překrásné vodopády. A pokud budete mít štěstí, narazíte zde i na volně se pohybují pandy velké.

Lokace: Pingsong Rd, Songpan County, Ngawa Tibetan and Qiang Autonomous Prefecture, Sichuan, Čína

Chuang-lung - 5 míst v Číně, která stojí za vidění
Chuang-lung – tyrkysově modrá jezírka / Foto: Instagram.com/ludwig_jer
Mohlo by se vám také líbit