Do Petrohradu nyní již také snadněji

foto: 123rf.com

1 264

Možná jste tu pozitivní zprávu také zaznamenali, ale možná také ne. Přesto, že Rusko není v našich končinách považováno za cíl všeobecného zájmu a část společnosti se staví směrem k východu i dosti odmítavě, z cestovatelského hlediska má každému, komu jsou lhostejné politické taškařice, opravdu co nabídnout.

Reklamy

Snadněji i do Petrohradu

A protože i Rusko potřebuje udržovat dobré vztahy se všemi zeměmi a i samotné ruské ekonomice pomáhá cestovatelský ruch, bylo jen otázkou času, kdy se i v Rusku tzv. uvolní ledy. A právě toto nastalo! Rusko totiž zmírnilo podmínky pro získání cestovatelských víz. Takže pokud jste kdy toužili navšívit tuhle opravdu hooodně velkou zemi a nikdy se vám té možnosti dříve nedostalo, už si pomalu balte kufřík 😉

E-víza do Ruska

Nově zavedená e-víza, nebo-li elektronická víza, vám umožní nyní pobyt na 8 dní. Není to sice mnoho, ale na klasickou leteckou poznávačku to určitě stačí. Navíc díky této nové službě již nepotřebujete, tak jako dříve, pozvání od zde žijící osoby nebo hotelu, ve kterém budete při svém pobytu ubytováni.

Reklamy

Do země však musíte vycestovat do 30 dní ode dne potvrzení uděleného víza. Tuto vymoženost podepsal sám ruský prezident Vladimir Putin a umožnil tím turistům, z celkem 52 zemí světa, od 1. října 2019 snadněji vycestovat např. do druhého největšího města Ruska – Petrohradu! 

Nejznámnější památka – Ermitáž
Petrohrad Ermitáž Zimní palác Aurora

Pokud tedy budete plánovat pobyt počítejte s tím, že e-víza se vydávají do 4 dní a to pouze za účelem cestovatelského ruchu nebo krátkodobého obchodního jednání! Navíc je tu omezení, že tato víza lze získat zatím jen do Kaliningradské oblasti, Vladivostoku a nyní i do Petrohradu. Nicméně e-víza jsou udělována zdarma a zažádat o ně můžete v češtině na tomto linku.

Update: Od roku 2021 by měla e-víza platit pro celé území Ruské federace a maximální doba pobytu by se měla prodloužit na 16 dní.

Zdroj: Kommersant

Mohlo by se vám také líbit