Silversands beach, Robinson Island a Marafa (Hell’s Kitchen) tour

Foto: autorka

1 036
Reklamy

Silversands Beach

Nejhezčí výlet pokud jde o zážitky a opravdu krásná místa, zejména pokud je navštívíte ve správnou denní dobu. Silversands Beach je snad nejoblíbenější pláží v oblasti Malindi. Jedná se o poměrně dlouhou pláž s výjimečně jemným pískem zbarveným díky vysokému obsahu pyritu do stříbrna. My jsme si zde užili báječnou samotu, kdy nás při procházce doprovázely jen místní děti, které nás tu a tam zvědavě okukovaly.

Robinson Island

Oběd jsme strávili na Robinsonově ostrově (Robinson Island), který je ca 1 hod. jízdy autem severně od Malindi. Stejným jménem se pyšní i místní restaurace, která vám nabídne několikachodové menu z mořských plodů a dalších specialit typických pro Keňu (opravdu velké kraby a krevety, správně uvařená rýže apod.). My jsme si navíc tento báječný oběd užili zcela sami, a to díky končící sezoně. Po obědě jsme si užili relax na terase s fantastickým výhledem na Indický oceán.

Reklamy

Marafa

Po relaxu jsme pokračovali k Marafě, která je nejkrásnější právě při odpoledním světle nebo při západu slunce. Marafa je zemská propadlina, nádherný přírodní úkaz, geologická anomálie, často také nazývána jako Pekelná či Ďáblova kuchyně. Je to stále se měnící pískovcový útvar, který po celá tisíciletí podléhá erozi větrem a deštěm. Díky tomu vznikla nádherně propracovaná propadlina, která hraje všemi barvami – od bílé a žluté, přes okrovou až vínovou. Tomuto místu se říká také „Keňský Grand Canyon“. My jsme s místním průvodcem prošli postupně celým kaňonem Marafy a stihli i samotný západ slunce.

Náš průvodce

Onesmus Kai nám byl doporučen jednou českou turistkou, která společně s manželem strávila dle jejích slov nezapomenutelný pobyt v Keni a s průvodcovskými službami Onesmuse byli oba manželé spokojeni. V dnešní době sociálních sítí byl první kontakt s Onesmusem naprosto jednoduchý. Spolehlivost prokázal hned první den, kdy jsme byli domluveni na srazu před hotelem a on skutečně dorazil na čas.

Od začátku jsme s manželem měli plán strávit dovolenou v Keni spíše na méně frekventovaných místech, a užít si tak více samoty. Už jen to, že jsme vybrali termín téměř na konci sezóny, dost pomohlo. Onesmus si vyslechl naše požadavky (co chceme navštívit, jak, kdy, na jak dlouho, co nás zajímá a jaký na to máme rozpočet) a hned první den jsme měli domluvený program na celou dobu pobytu.

Pro Onesmuse není problém zařídit doslova cokoliv. Je velmi ochotný, všímavý a má něco jako cit pro „evropský servis“. Pomůže Vám s výměnou peněz, zajištění dostatečného pitného režimu po celou dobu tripu je samozřejmostí, dbá o to, aby vám nic nechybělo.

Kontakt na průvodce

Onesmus Kai
WhatsApp: +254 710 165 172
Facebook: https://www.facebook.com/onesmus.kai.5

 

Mohlo by se vám také líbit