Malindi tour, Snake farm, orphanage

Foto: autorka

1 128
Reklamy

Na našich cestách po exotických krajinách se stalo již pravidlem, že navštívíme např. školu, dětský domov nebo chudou vesnici. Je to pro nás vždy nezapomenutelný zážitek a jsme rádi, že můžeme aspoň něčím malým přispět. Úsměvy a vřelé díky nás velmi obohatí. Tentokrát jsme si vybrali dětský domov Chembe Joyous Children CentreMalindi. Nejlepší je nekupovat nic dopředu, ale zeptat se Onesmuse, co přesně v domově potřebují, a to následně nakoupit. Naše představy o jejich potřebách jsou často odlišné od reality. Po příjezdu nás uvítal dojemný zpěv dětí, ředitelka nás následně provedla po celém domově, vysvětlila, jak žijí, co dělají, kam chodí děti do školy, jaké jsou osudy dětí… Byl to opravdu silný zážitek a vřele ho doporučujeme.

Malindi jsme také navštívili místní řezbářskou dílnu. Zde doporučujeme nakoupit případné suvenýry z dovolené, je tu nepřeberné množství všeho možného k výběru. Nákupem navíc podpoříte místní řezbáře, kteří přímo před obchodem všechny ty předměty ručně vyrábí.

Reklamy

Pokud jste milovníky dravců, vyplatí se navštívit Falconry v Malindi. Čeká vás kombinace otevřené farmy s hady, ještěry, želvami a hlavně dravci. Ujme se vás průvodce, toho času jsme zde dokonce byli sami, návštěvu jsme si tedy řádně užili.

Náš průvodce

Onesmus Kai nám byl doporučen jednou českou turistkou, která společně s manželem strávila dle jejích slov nezapomenutelný pobyt v Keni a s průvodcovskými službami Onesmuse byli oba manželé spokojeni. V dnešní době sociálních sítí byl první kontakt s Onesmusem naprosto jednoduchý. Spolehlivost prokázal hned první den, kdy jsme byli domluveni na srazu před hotelem a on skutečně dorazil na čas.

Od začátku jsme s manželem měli plán strávit dovolenou v Keni spíše na méně frekventovaných místech, a užít si tak více samoty. Už jen to, že jsme vybrali termín téměř na konci sezóny, dost pomohlo. Onesmus si vyslechl naše požadavky (co chceme navštívit, jak, kdy, na jak dlouho, co nás zajímá a jaký na to máme rozpočet) a hned první den jsme měli domluvený program na celou dobu pobytu.

Pro Onesmuse není problém zařídit doslova cokoliv. Je velmi ochotný, všímavý a má něco jako cit pro „evropský servis“. Pomůže Vám s výměnou peněz, zajištění dostatečného pitného režimu po celou dobu tripu je samozřejmostí, dbá o to, aby vám nic nechybělo.

Kontakt na průvodce

Onesmus Kai
WhatsApp: +254 710 165 172
Facebook: https://www.facebook.com/onesmus.kai.5

 

Mohlo by se vám také líbit