Jihotyrolská divočina v okolí farem Roter Hahn

Zdatnější turisté se mohou vydat i do vyšších partií Dolomit, které se svou krásou zařadily mezi klenoty světového dědictví UNESCO.
1 273

Jihotyrolští farmáři mají ve svých horách vždy po ruce tajné tipy na zajímavé túry a nejlepší vyhlídková místa. Často se vydávají na cestu se svými hosty odkrývat tajuplná zákoutí zvířecí říše. Místa, kde toká tetřev se svou milou, kamzičí máma pečuje o své mladé, a kde se svišti probouzejí ze zimního spánku. Zdatnější turisté se mohou vydat i do vyšších partií Dolomit, které se svou krásou zařadily mezi klenoty světového dědictví UNESCO.

Reklamy

Divoká túra

Podobné příspěvky

Prázdninové farmy značky Roter Hahn jsou ideálním výchozím bodem pro nádherné túry po Jižním Tyrolsku. Mnoho farmářů patří mezi nadšené turisty a horolezce. Svým hostům rádi ukážou místa, kde můžou zažít to nejkrásnější foto-safari. Co může být krásnějšího, než se ráno vydat čerstvě orosenou trávou po stopách lesních zvířat? Takřka hned za statkem uvidíte rozkvetlé louky, na kterých se pasou krávy, koně, kozy i ovce. Z květu na květ poletující motýly a bzučící včely a pod rozkvetlou jabloní uvidíte líně se povalovat syslí rodinku.

V převážně smrkových lesích prožijete uklidňující chvíle. Když budete potichu, můžete se těšit na majestátní jeleny, dudka chocholatého a liščí mláďata, která lezou ze svých nor zkoumat okolní svět. Jižní Tyrolsko také nabízí nespočet hor a kopců, kde uvidíte kamzíky, kteří jakoby po špičkách tančili ve výškách strmých srázů. Ani v horských řekách není klid. Žije zde mlok skvrnitý, slunce se odráží od perleťových pstruhů plujících proti proudu průzračných řek.

Reklamy
Roter Hahn - zvířata
Roter Hahn – zvířata

Dechberoucí výhledy s možností sledování divoké jihotyrolské přírody a volně žijících zvířat nabízí malebná farma St. Ulrich. Součástí je chata Tiscion poskytující ubytování. Její poloha v nadmořské výšce 1390 metrů je ideálním výchozím místem pro pěší túry. Farmář Vás velmi rád provede nejen po farmě, ale díky bohatým zkušenostem pro Vás může být i skvělým průvodcem a společníkem na cestách za krásou divokých zvířat.

Statek Schererhof stojí na samotě uprostřed zelených luk, v oddychové části města Kastelruth. Patří do chráněné krajinné oblasti Seiser Alm v Dolomitech na nejvýše položené horské pastvině v Evropě. Seiser Alm je vhodným místem nejen pro turistiku a pozorování divoké zvěře. Na statku Schererhof žije mnoho domácích zvířat. Součástí farmy jsou také koně. Jízda na koních pro dospělé nebo na ponících pro děti může být v tomto krásném horském prostředí nezapomenutelným zážitkem. A kdyby Vás přemohla únava nebo se Vám je nechtělo do sedla, můžete využít vyjížďky kočárem – třeba při západu slunce.

Roter Hahn - pozorování zvěře
Roter Hahn – pozorování zvěře

Dolomity: Světové přírodní dědictví UNESCO

Farmáři vás po Dolomitech mohou provést nejen po označených stezkách. Díky dokonalé znalosti místního prostředí vás mohou vzít i mimo ně. Do míst, která jsou skryta před civilizací a cestu k nim znají jen oni. Tyto informace se zde dědí už po generacích.

Cesta na vrchol Monte Pet/Petz může být jednodenní i vícedenní podle toho, jak zdatní turisté jste. Trasa vedená mezi impozantními skalními útvary stoupá až k Alpe de Tieres, kde můžete vidět hnízdit orly skalní a pást se horské kozy. Stezka je vedena četnými zatáčkami – serpentýnami – až k náhorní plošině Schlern. Té se často říká “Zámek v Dolomitech“ právě kvůli pohádkovému vzhledu jejího okolí včetně působivých skalních věží.

Více informací o dovolených v Jižním Tyrolsku najdete zde: www.roterhahn.cz

Mohlo by se vám také líbit